Inkjet Kullanıcı Talimatı

  •  22.03.2018
  •  Setaş
Inkjet Kullanıcı Talimatı

Dijital baskı makinelerinizin bulundukları odanın, günlük temizliğinin hergün yapılıyor olması gerekmektedir. Ayrıca makineniniz günlük temizliğini yaparken (cap, wiper, banket, baskı kafası çevresi temizliği, atık boya bidonunun boşaltılması vb. gibi) mutlaka bir çizelge ile kontrolünü sağlayarak yapınız. Aksi durumlarda kafa tıkanmalarına sebebiyet verebilirsiniz.

Dijital baskı makinelerinin bulundukları odanın, iklimlendirme sistemine sahip ve gece kapalıyken bile sabit sıcaklık ve nemde kalması sağlanmalıdır. Baskı sırasında sıcaklık 20-25˚C’de ve nem %40-60 arasında olmalıdır. Uzun süreli kapanışlarda ve gece, sıcaklığın 15˚C’nin altına düşmemesi sağlanmalıdır.

Dijital baskı makinelerinizi mesai bitiminde varsa uyku (sleep) modunda bırakınız. Dijital baskı makinelerinizi asla fişten çekmeyin veya ana şalterinden kapatmayın. Sadece ön on/off düğmesine basarak kapatın. Aksi durumlarda kafa tıkanmalarına sebebiyet verebilirsiniz. Bu durumlarda firmamız kafalardan sorumlu değildir.

Dijital baskı boyalarının raf ömürleri ortalama 1 yıldır. Ömürlerini doldurmuş boyaları kullanmanız makinenize ve baskı kafalarına zarar verebilir. Baskıda kullanacağınız boyaları ve kağıtları makineye yüklemeden 24 saat önce mutlaka aynı odaya alınız. Farklı ortamlarda saklanan boyalar ve kağıtlar ile baskı odasındaki boyalar sıcaklık ve neme bağlı olarak baskıda renk farklılıkları yaratabilir.

Dijital baskı makinelerinde damper değişimi, kafa kablosu değişimi veya boya sistemi temizliği gibi işlerde mutlaka yetkili servislerden destek isteyiniz. Kendi müdahaleleriniz sonucunda kafaya , makine kartlarına ve makineye zarar verebilirsiniz.

Baskı öncesi mutlaka nozzle testi alınarak baskıya başlanmalıdır. Mesai bitimlerinde nozzle testi alınarak nozzle testinde herhangi bir eksiklik yoksa makine kapatılmalıdır. Herhangi bir eksiklik varsa nozzle testi düzeltilmeden makine kapatılmamalıdır.

Boyaları beton zeminde değil raf sistemi ya da ahşap palet üstünde saklayınız. Beton zeminde saklanan boyalar zeminden gelen soğuk ile birlikte bozulma yapabilir bu da makinenize zarar verebilir.

Yeni boyaları açarken mutlaka boyaları 2-3 defa ters düz ederek aktarma yapınız. Kapakları açılmış yarım boyaları mutlaka kapakları kapalı şekilde saklayınız. Ağzı açılmış boyaları 2 ay içerisinde tüketiniz. Aksi durumlarda baskı kafanıza zarar verebilirsiniz.

Makine baskı yaparken baskı odasının dışına çıkmayınız. Çıkmanız gereken durumlarda baskıya ara vererek odadan çıkınız. Baskı sırasında siz odada yokken kafa kağıt veya kumaşa takılarak veya sürterek haraket etmeye çalışabilir. Bu durumda baskı kafalarınız zarar görebilir.

Makinelerinizin enerji aldığı hatları ve UPS’leri yılda 1 kere kontrol ettiriniz.

* Bu kullanma talimatı, bütün dijital baskı makineleri için genelleştirilmiştir ve dijital baskı makinelerinizde üretiminizi etkileyecek aksaklıklar yaşanmaması için hazırlanmıştır. Belirtilen talimatlar makine ve modeline göre farklılık gösterebilir